РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ
Для досліду відібрали шість груп телят-аналогів з одного господарства, яких годували за однаковими раціонами та вирощували в однакових умовах.
Тварин трьох груп випоювали з використанням сосок Milk Bar, а інших трьох — з використанням сосок з внутрішнім клапаном і високою швидкістю подачі молока, такою як і в більшості з доступних на ринку.
Телят зважували і фіксували швидкість пиття та їх поведінку.
Це дослідження пройшло рецензування та опубліковане в журналі Journal of Applied Animal Nutrition.
Телята, яких годували з використанням сосок Milk Bar, не ссали одне одного!
Під час цього випробування виявлено, що телята, яких випоювали із сосок з внутрішнім клапаном і високою швидкістю подачі молока, були гіперактивними одразу після годівлі і «частіше брали участь у нехарчовому ссанні частин тіла інших телят» (перехресному ссанні).
РЕЗУЛЬТАТИ ВИПОЮВАННЯ ІЗ СОСОК MILK BAR:
- телята, яких випоювали через соски Milk Bar, після годівлі були спокійні та розслаблені;
- у всіх телят були здорові, непошкоджені дійки;
- кератинова пробка залишається неушкодженою, забезпечуючи захист дійкового каналу від інфекцій;
- у телят суттєво знижується ризик маститу при першій лактації.
РЕЗУЛЬТАТИ ВИПОЮВАННЯ ІЗ СОСОК З ВНУТРІШНІМ КЛАПАНОМ І ВИСОКОЮ ШВИДКІСТЮ ПОДАЧІ МОЛОКА:
- телята енергійно ссали одне одного після годівлі;
- внаслідок перехресного ссання були поширені пошкодження та руйнування кератинової пробки.
«Телята, що ссуть одне одного, можуть порушувати розвиток несформованого вимені. У поєднанні з передачею збудників маститу це може призводити до маститу телиць». Джерело — Shalm
ТЕЛЯТА, ЯКИХ ВИПОЮВАЛИ З ВИКОРИСТАННЯМ СОСОК MILK BAR, КРАЩЕ ЗАСВОЮЮТЬ ЛАКТОЗУ МОЛОКА!
Під час випробування були взяті проби з сичуга, клубової кишки, тонкого та товстого кишечників телят у 14-денному віці. Рівень лактози фіксували через дві години після годівлі.
РЕЗУЛЬТАТИ ВИПОЮВАННЯ ІЗ СОСОК MILK BAR:
- нормальне утворення згустків і навіть згортання;
- через дві години після годівлі концентрація лактози склала лише 3 мг/г;
- зниження рівня лактози (цукру) в кишечнику обмежує джерело живлення патогенних мікроорганізмів, що зменшує ризик виникнення аліментарної діареї.
ПРИМІТКА: Поглинання лактози не спостерігається!
Потребує лабораторного аналізу.
РЕЗУЛЬТАТИ ВИПОЮВАННЯ ІЗ СОСОК З ВНУТРІШНІМ КЛАПАНОМ І ВИСОКОЮ ШВИДКІСТЮ ПОДАЧІ МОЛОКА:
- недостатнє згортання;
- значно вищий рівень лактози (12 мг/г) в сичузі;
- значно більша концентрація лактози в кишечнику та фекаліях;
- більш високий рівень лактози в сичузі і кишечнику живить патогенні мікроорганізми, що дозволяє їм швидко розмножуватися. Це може бути основною причиною діареї.
АЛІМЕНТАРНА (ХАРЧОВА) ДІАРЕЯ
Аліментарну діарею, зазвичай, спричиняє надлишок цукру (лактози), що надходить у кишечник і живить патогенні мікроорганізми, які його населяють.
Патогенні мікроорганізми живляться цукром і швидко розмножуються. Позитивна новина полягає в тому, що харчової діареї часто можна уникнути, контролюючи швидкість надходження молока під час годівлі теляти. Це дає змогу травній системі нормально функціонувати і зменшувати кількість цукру, що надходить у кишечник.
ПРИРОСТИ ЖИВОЇ ВАГИ ТЕЛЯТ
Задокументована велика кількість випробувань, що показують значне збільшення приросту живої ваги телят, яких випоювали через соски Milk Bar.
Ці випробування проводилися в контрольованих умовах, тому ми вважаємо їх обґрунтованими.
Чим більш здорове травлення — тим більша жива вага телят!
Країна
|
Рік
|
Соска Milk Ваг
(кг/день)
|
Більш швидкі соски
(кг/день)
|
Годівля відра
(кг/день)
|
Підвищення завдяки Milk Ваг
|
Нова Зеландія
|
2014
|
0.736
|
0.665
|
|
2.98 кг
|
Італія
|
2017
|
0.697
|
0.620
|
|
6.03 кг
|
Бразилія
|
2015
|
0.724
|
0.616
|
|
6.48 кг
|
Угорщина
|
2018
|
0.994
|
|
0.680
|
10.30 кг
|
Нідерланди
|
2019
|
0.955
|
|
0.828
|
8.89 кг
|
|