Продукція Milk Bar була народилася безпосередньо на молочній фермі в Новій Зеландії. Саме це вигідно виділяє її серед інших та пояснює, чому Milk Bar так чудово працює на фермах по всьому світі.
У 1970-80-х роках новозеландські фермери Росс і Діана Макіннес мали проблему з годівлею телят, яких випоювали молоком з годівниці, де теля одержувало молоко з трубки, або з годівниці зі «швидкою» соскою, або ж з відра.
Телята, яких випоювали з трубкової годівниці, швидко ссали, трубки було важко чистити, вони часто вискакували з годівниці.
Телят, яких годували за допомогою «швидкої» соски, було легко вирощувати, але вони мали низьку швидкість росту, страждали від діареї та перехресного ссання.
Телят же, яких вигодовували з відра, було важко вирощувати, вони страждали від діареї та перехресного ссання після годівлі. Цими годівницями було важко користуватися, адже це було непрактично для новозеландської системи.
Отелення корів у Новій Зеландії носить сезонний характер – більшість телят народжуються впродовж 8-10-тижневого періоду, а годують усіх телят, зазвичай, одна-дві людини. Існуючі на той час системи годівлі не зовсім підходили для інтенсивного вирощування ремонтного молодняку і постала гостра потреба у розробці принципово нової, ефективної годівниці.
Таким чином, у 1989 році на невеликій фермі, де утримувалося 180 корів, у Нортленді, були спроектовані та використані перші в світі огорожі для підвішування годівниць для молока.
Міні Milk Bar або відома нині групова напувалка Milk Bar 5 була першою годівницею, яка висіла на огорожі для невеликих груп телят.
ЦЯ МАЛЕНЬКА ГОДІВНИЦЯ ЗМІНИЛА СПОСІБ ВИПОЮВАННЯ ТЕЛЯТ У ВСЬОМУ СВІТІ!
Нині існує 15 різних форм і розмірів підвісних годівниць Milk Bar. Ознайомитися з повним асортиментом продукції можна тут.
Ця неймовірна інновація започаткувала індустрію мобільних годівниць для телят.
ЦЕ БУЛО РЕВОЛЮЦІЙНО: ГОДУВАТИ 30 ТЕЛЯТ ОДНОЧАСНО!
Мобільна система Milk Bar пройшла довгий шлях за 30 років. Ця годівниця допомогла фермерам вирощувати телят швидко і легко годувати їх на вулиці.
Ці годівниці пропонували практичне та перспективне рішення для групового вирощування телят. Та все ж таки були проблеми з їх здоров’ям, із якими стикалися фермери: розлади травлення, відставання у рості та перехресне ссання. Ці три проблеми настільки поширені, що більшість їх сприймає як стандартні. Для кожного, хто вирощував велику кількість телят за короткий проміжок часу, ці питання потрібно було негайно вирішувати.
ЧОГО НЕ ВИСТАЧАЄ ТЕЛЯТАМ, ЩОБ БУТИ ЗДОРОВИМИ?
У 1989 році для перших молочних годівниць використовували звичайну соску, яка була розрахована на трубку. Після цього стали використовувати соски з клапанами, за допомогою яких телята пили набагато швидше, ніж ті, що вигодовувались трубкою. Внаслідок цього телята, які швидше ссали, мали більше розладів травлення і ссали одне одного після годівлі.
Було помічено, що телята, яких вигодовують сосками з повільною трубкою, на багато здоровіші. Стало зрозуміло, що швидкість потоку молока та активність ссання мають прямий вплив на здоров’я телят. Ці спостереження закладені в основу вирощування здорових телят.
У 1990 році почалися активні дослідження анатомії та фізіології травної системи телят. Ролі слини на той час не приділялося достатньо уваги. Великий акцент робився на температурі та гігієні молока, але реальних досліджень травлення телят чи методів їх вирощування було занадто мало, щоб вирішити проблему зі здоров’ям, яка на той час була глобальною проблемою.
Завдання полягало в тому, щоб створити соску, яка могла б вигодовувати теля з тією ж швидкістю, що й корова, а телятам необхідно було б ссати з більшою силою. Через безліч випробувань і помилок у 1992 р. з’явилася перша соска Milk Bar.
Це перша і єдина соска для телят у всьому світі, яка подає молоко з тією ж швидкістю, що й корова. І завдяки цій властивості теля отримує молоко максимально наближеним до природного шляхом.
ПРАВИЛЬНА ССАЛЬНА ДІЯ СОСКИ MILK BAR СПРИЯЄ ПІДВИЩЕННЮ СИНТЕЗУ СЛИНИ!