Майстер-клас: сучасні технології вівчарства та козівництва
Дата проведення: 14-15 листопада 2017 року
Місце проведення: Чернівецька область, с. Мамаївці
Організатор: чеська компанія ТЕКРО
Чеська компанія Текро відрізняється тим, що завжди піклується про інтереси і результати своїх клієнтів, тому постійно аналізує сучасні технології і тенденції, для того, щоб клієнти компанії отримували найефективніші інструменти для розвитку свого бізнесу.
У всьому світі спостерігається поступове зростання чисельності овець, за останні роки в деяких країнах Європи поголів’я зросло більш ніж на 300%. Попит на баранину є, як на внутрішньому ринку, так і на зовнішніх, особливо в країнах Близького Сходу. Розуміючи, що в Україні не так багато фахівців, які досконало знають технологію вирощування овець, компанія Текро запросила експерта з Франції, який має 40 років досвіду з розведення овець та кіз.
14 листопада в Чернівецькій області відбувся майстер клас «Вівчарство та козівництво» для фахівців компанії ТЕКРО та 15 листопада в одному з найбільш сучасних господарств по вирощуванню овець відбулася практична демонстрація знань в виробничих умовах.
Основним продуктом галузі вівчарства є виробництво м’яса. Під час майстер класу детально вивчалась етнологією овець, породи, які адаптовані до утримання в приміщенні, до вирощування на пасовищі, до напів-пасовищного розведення. Розглянули зоотехнічні та м’ясні показники порід. Велику увагу приділили промисловому схрещуванню овець. Адже для успішного розведення овець найважливішим є правильний вибір породи.
Що ж до козівництва - то в Європі також зростає попит на козину продукцію, а отже вітчизняні виробники зможуть стати експортером такої продукції в майбутньому. Для успішного утримання козиної ферми потрібно мати тварин високої генетичної якості. Фахівці компанії ТЕКРО ознайомилися з французькими породами кіз, з їх продуктивністю, походженням, зонами розведення та перевагами.
|